TKO JE IVANA KRISTOVA?

Moj život prije poznavanja Isusa Krista

Prisjećajući se svog života do 2011. godine jasno vidim da je bio potpuno besmislen i površan u odnosu na život koji vodim sada u Kristu Isusu.

Živjela sam kao što živi većina ljudi na ovom svijetu: prijetvorno, nesretno, razuzdano… Puno sam vremena provodila u izlascima do ranih jutarnjih sati. Bilo je tu svega.

Dobrog dijela toga se više ne sjećam, ali kad trebam nekom posvjedočiti za dobrobit njegove duše, Isus me podsjeti na te izgubljene dane.

Često sam se nalazila u društvu puno ljudi, u središtu pažnje, a opet sam se osjećala usamljenom. Ovakav krivi i isprazan način života skoro me doveo do smrti kroz, u više navrata, moguće prometne nezgode.

Sada vidim da je Otac u tim trenucima snažno držao Svoje zaštitničke ruke nada mnom pripremajući me za moj novi život u Kristu.

Početak mog života s Isusom Kristom

Pritisnuta tom dubokom prazninom i usamljenošću srca konačno sam krajem 2011. pala na koljena, uprla pogled prema Nebu i potpuno dječji priznala svim srcem: “Bože, pomozi mi, ne mogu više sama.


U siječnju 2012. godine sam došla pod Križ, što znači da sam predala svoj život Isusu i dala Mu zavjet da ću biti zauvijek Njegova.

“… Zato je jedino Ljubav mogla napraviti ovu žrtvu, i prema tome to nije bila smrt na Križu kao takva, nego Ljubav za čovječanstvo, koja je bila dokazana ovom smrću prihvaćenom od strane Boga kao okajanje… Ja sam prolio Svoju Krv za vas ljude i time sam ispravio vaša djelovanja. Ja sam uzeo grijeh na Sebe i patio zbog njega…

No vi također morate učiniti svoj dio, vi trebate biti voljni postati iskupljeni Mojim raspećem. Vi morate željeti da je ovaj Čin Milosti bio također ostvaren za vas, vi trebate iskoristiti blagoslove priznajući Mene i Moj Čin Spasenja i voljno se sjediniti s onima za koje sam Ja umro na Križu.

Bez ovog priznavanja i vaše volje, vi jeste i ostajete nagrđeni krivnjom grijeha i okovani za onoga koji je prouzročio vaš pad (Sotonu). Ja doista jesam ostvario Čin Spasenja za sve vas, ali jedino vaša vlastita volja može ga učiniti učinkovitim za vas budući da vi ne možete biti iskupljeni protiv svoje volje od grijeha koji ste dobrovoljno počinili.

Vi morate stupiti pod Kristov Križ, vi Me morate priznati i pozvati Me, vi Mi morate priznati svoju krivnju zbog grijeha i zatražiti da je Ja ponesem umjesto vas i otklonim je Svojom Krvlju… I sva će vaša krivnja zbog grijeha biti oproštena poradi Moje Ljubavi.” (BD 5478)

Prihvaćanjem ove Isusove ljubavne žrtve na Križu počela je istinska promjena u mome životu i zbog toga sam iznimno zahvalna svome Apostolu koji me upoznao s ovom istinom boreći se godinama za moju dušu. Lorice, hvala ti i volim te.

Početak moje službe


Godine 2013. bio mi je dijagnosticiran početak razvoja karcinoma maternice (tzv. CIN 3), zbog čega sam upućena na hitnu operaciju. Nakon što sam u molitvi spoznala razlog moje bolesti, pokajala sam se za to i donijela odluku da ću iscjeljenje primiti Božanskim putem, čak i po cijenu gubitka života, ako je to potrebno.


Razmišljala sam ovako: “Oče, ili ću ti sad vjerovati na Riječ ili neću nikad.” Stih iz Svetog Pisma koji mi je bio izuzetno živ u to vrijeme i na kojem sam temeljila svoju vjeru je stih iz proroka Izaije 53:4-5 koji kaže: “A On je naše bolesti ponio (za mene je to značilo da je On doista uzeo je na Sebe moj CIN 3, što je posljedično značilo da ga ja više nemam) naše je boli na Se uzeo… Njegove su me rane bile iscijelile”.


Ove sam stihove tri puna mjeseca izgovarala naglas po cijele dane, kad sam bila sama ili u društvu. Doktorima sam govorila to isto i nije me bilo briga što će netko misliti o meni. Nakon tri mjeseca ustrajne ispovijedi vjere stigli su potpuno uredni nalazi, što je rezultiralo još snažnijim spojem između Krista i mene. Od tada sam Ga počela upoznavati sve više i predala sam Mu svoje srce još više, te bez obzira na moje slabosti, mane i kušnje po putu, ostala sam Njegova, Ivana Kristova.


Od početka Apostolove službe gledala sam kako Isus djeluje preko njega po polaganju ruku. Lorens me uvijek poticao da i sama činim isto, budući da su svi vjernici na to pozvani po obećanjima iz Evanđelja po Ivanu 14:12 i Evanđelja po Marku 16:17,18.Godine 2015. nakon krštenja u Duhu svetom, zbog Očeve ogromne, neprocjenjive ljubavi prema meni i moje vjere u istinitost Njegove Riječi, primila sam iscjeliteljsko pomazanje (1.Iv.2:20) te Otac preko mene iscjeljuje bolesne, oslobađa potlačene i privodi duše natrag k Sebi.


Ljubim vas i grlim u ime Gospodara i Oca nebeskog Isusa Krista!


Ivana Kristova