TKO JE ZA MENE ISUS KRIST?

Oče naš, Isuse voljeni, predivni, ljubljeni i omiljeni,


želim ti se iznad svega zahvaliti na svemu što si učinio za mene na Križu i što činiš cijelo vrijeme u mom životu preko našeg Apostola Lorensa Novosela.


Hvala ti što si me izabrao da mogu činiti ista djela Iv.14:12 kao i Ti dok si živio u tijelu na zemlji.


Jednostavno HVALA TI ISUSE i VOLIM TE!!!!


A sad Tko je za mene Isus Krist ?!


Pri pomisli na Isusa Krista momentalno me preplavi ogromna ljubav i zahvalnost prema Njemu. To je istinski doživljaj srca koji sam čekala cijeli svoj život, to je ono što sam tražila sve vrijeme. Tu puninu ljubavi koju sad imam u Isusu prije sam tražila na krivim mjestima. U srcu sad znam da sam na pravom mjestu i u pravom vremenu.


Kad tražite ljubav, istinu, razumijevanje, slobodu i snagu cijeli svoj život, i to sve nađete na jednom mjestu, tada znate da ste na pravom mjestu. Sve u vama se umiri, znate da je to to. To ja imam u Isusu Kristu i to isto pripada i vama.


Bog je za nas vidljiv jedino u Isusu Kristu (Kol.1:15). Budući da su Otac i Sin uistinu jedno (Iv.10:30), Isusa Krista sam prihvatila kao ljubavi prepunog Oca koji čezne uspostaviti sa mnom davno izgubljeni odnos Otac-dijete. Vjerujem da je On dao Svoj život za mene na Križu kako bih se vjerujući u tu istinu spasila, izbavila, iscijelila, očuvala od Zloga i imala život vječni (1.Iv.5:11-13), te kako bih po toj ljubavi privela k Njemu voljne izgubljene duše u svom okruženju. U skladu s navedenim, dijelim s vama stihove iz Evanđelja koje sam shvatila iznimno osobno i životno:


I rekao im je: “Slijedite me, i učinit ću vas ribarima ljudi!”  A oni su odmah ostavili svoje mreže i počeli ga slijediti. I odlazeći odande, ugledao je druga dva brata: Jakova sina Zebedejeva i njegova brata Ivana gdje su sa Zebedejem, ocem svojim, u lađi krpali svoje mreže. I njih je pozvao, a oni su odmah ostavili lađu i oca svojega i počeli ga slijediti. (Mt.4:19-22)


Ovo je u srcu moja stvarnost i zbog toga sam se rodila da mogu svome Ocu zahvaliti za sve što je učinio za mene, vračajući mu izgubljenu i otpalu od ljubavi i vjere djecu.

Isus Krist je dao život za mene kako bih mogla živjeti život pun ljubavi, mira i radosti već ovdje na Zemlji. Ničime to nisam zaslužila. Znaju me pitati kako znam da je to što vjerujem istina, da se ne radi možda o placebo efektu. Odgovaram da jednostavno znam, na isti način kako znam da sam zaljubljena, kao što znam da me ništa ne boli kad me ne boli i kao što znam da je vani sunčano, a ne kišovito vrijeme. Jednostavno znam po miru koji sam dobila s Isusom Kristom (Iv.16:33), a potvrda te istine su plodovi u mom životu.

Kvaliteta našeg života nas odaje: vjerujemo li zaista u tu istinu ili ne (Mt.7:20).

U Isusu osjećam potpunu sigurnost, baš poput malog djeteta koje vjeruje svome ocu na riječ. Nije oduvijek bilo tako, naš odnos Oca i djeteta razvijao se kroz vrijeme. Danas više ne preispitujem Njegovu Riječ, već mu se predajem u potpunoj sigurnosti, imajući u vidu tko je On koji je izgovorio tu Riječ: Svemogući Bog, ljubavi prepun Otac koji neopisivo voli svoju djecu, bez uvjeta i granica.
Otac nam je rekao da budemo poput dječice prema stihu iz Mt.18:3, jer su dječica nevina i vjeruju svome Ocu u potpunosti na riječ. Djeca ne promišljaju nego znaju u svom srcu da je to tako. Kada tata nešto obeća, onda je to tako i nikako drugačije.

U nastavku dijelim s vama objavu Čiste Istine koja mi je bila smjernica na putu uspostavljanja mog predivnog odnosa s Ocem: “Budite poput male dječice…”(BD 3624).

“Prepoznajte Moju Očevu Ljubav, bez obzira što se događalo. Budite bezbrižni poput djece i prepustite se Ocu da se brine za vas, samo se pobrinite da vršite volju svog Nebeskog Oca i Moja će vas Očeva ljubav zahvatiti i privući k Mojem srcu.
Ja Sam Gospodar BOG tvoj koji znam koje su tvoje potrebe i za njih priskrbljujem i PRIJE nego što si ti sam postao njih svjestan. (Post 22:14)
Potpuno se oslonite na Mene… Ne brinite i ne sumnjajte… Samo se prepustite Mojem rukovođenju s potpunim povjerenjem… Uvijek izvlačite utjehu i snagu iz Moje Riječi… Dozvolite Ocu da govori svojoj djeci i prihvatite svaku Riječ Ljubavi tako da vas ona opet nagna da ljubite… Nikad ne dozvolite da Očev glas prođe pored vas nezamijećen, već budite radosni da ga možete čuti, da vam Otac na taj način otkriva Svoju ljubav, i slijedite Njega i Njegovu Riječ s radosnom strašću…” AMEN

Moj me Nebeski Otac kroz ove riječi usmjerava kako živjeti ovdje na Zemlji. Ja želim živjeti takav život i nastojim svakim danom sve više raditi na preporodu svoje duše.

Duboko sam svjesna da bez svog Oca Isusa Krista ne mogu ostvariti ništa (Iv.15:5). On mi daje snagu kad sam slaba, uz mene je kad sam u kušnjama, On me drži na životu, štiti, snaži i vodi.

S njime i u Njegovo ime polažem ruke na bolesne i oni ozdravljaju, molim za potlačene i oni se oslobađaju po Marku 16:17-18 i uskoro ću uskrisiti mrtve po Njegovu obećanju iz Mateja 10:8 jer SVE je moguće onome koji vjeruje (Mk.9:23).

Volio bih da vam Ga mogu opisati, ali On je neopisiv. Njega je nemoguće obuhvatiti. On je nepobjediv. On je neodoljiv. Ne možeš Ga izbaciti iz glave. Ne možeš Ga pustiti iz ruke. Ne možeš Ga nadživjeti i ne možeš živjeti bez Njega.”
S.M. Lockridge

Slijedite me, i učinit ću vas ribarima ljudi!”

Mt 4:19

A oni su odmah ostavili svoje mreže i počeli ga slijediti.

Mt 4:20